Rakasta kehoasi

Rakasta kehoasi, sehän on sinun kaikkesi. Miksi siitä nykyään onkin tehty niin vaikeaa?

Tv:stä tulee ohjelmaa toisen perään kauneusleikkauksista, hiusten-, ripsien- ja ties minkä muiden pidennyksistä ja siitä kuinka laihduttamalla elämä paranee. Ja jos laihduttamisesta jääkin löysää ihoa sen korjaamiseenkin on omat ohjelmansa. Sarjoja nimillä: Liian ruma rakkauteen, Nolot vartalot, Löysät pois, Sairaalloisen lihavat jne. Kaikkien ohjelmien pääasiallisena pointtina tuntuu olevan, että ulkonäköä muokkaamalla saadaan ihmiselle parempi olo. En sano etteikö niistä voisi olla ihmisille todellistakin hyötyä, mutta kehitettävääkin on.

Ulkonäköä painotetaan liikaa, sivummalle jäävät terveys, mielentila, itseluottamus ja kehossa viihtyminen sen koosta tai muodosta riippumatta. Kehoaan voi muokata loputtomiin, mutta jos et ole alunperinkään ollut siihen tyytyväinen, tuskin tulet saamaan sitä tunnetta massiivisilla leikkauksilla tai vaikkapa hirmuisella laihdutuskuurilla. Sillä miten itse ajattelet omasta kehostasi on paljon merkitystä. Mieli on todella vahva niin hyvässä kuin pahassa hallitsemaan ihmistä.

Varmasti kaikilla (ainakin minulla) on hetkiä jolloin kaikki omassa kropassa tympii. Lenkki ei kulje koska jalka kipuilee, päätä särkee vimmatusti etkä tiedä mitä tekisit jotta saisit sen loppumaan ja mikään vaate ei istu kunnolla. Et kuitenkaan pysty vaihtamaan kehoasi, vihaamalla sitä se voi kääntyä sinua vastaan. Rakastamalla sitä saatat huomata itsessäsi voimia ja piirteitä, joita et uskonut edes omaavasi. Ei varmaan ole vaikeaa valita kumpi on mieluisampi vaihtoehto.

Siis rakasta!

MK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *