”Sinulla on vartti aikaa.”

Nainen tapasi miehensä Maken 21-vuotiaana. Make kiinnostui heti naisesta ja hän oli miehelle kuin kuningatar, jota palvoi. Vajaan kuukauden tuntemisen jälkeen pari alkoi seurustelemaan. Kaikki oli ihanaa unelmaa ja nainen vietti Maken kanssa kaiken vapaa-aikansa ja käytännössä asui tämän luona. Kuukauden seurustelun jälkeen Make pyysi menemään naista hänen kanssaan kihloihin ja nainen suostui.

Makesta alkoi kuoriutua omistushaluinen persoona. Nainen ei enää saanut olla juuri tekemisissä miespuolisten kavereiden kanssa, mutta tämä ei naista vaivannut. Suhde oli naiselle ensimmäinen vakavalla pohjalla oleva ja nainen oletti, että omistushalu ja mustasukkaisuus oli normaalia.

Eräänä iltana nainen oli lähtenyt kavereidensa kanssa juomaan ja pitämään hauskaa. Vahvassa humalassa hän erehtyi vaihtamaan pikaisen pusun miespuolisen ystävänsä kanssa. Nainen ei itse muista tapahtumaa vahvan humalan takia, mutta Make sai tietää asiasta. Siitä lähtien Make alkoi haukkumaan naista “huoraksi” ja “lehmäksi.” Naisen piti jatkuvasti hyvitellä tekojaan Makelle. Nainen tiesi tehneensä väärin ja pikkuhiljaa asia saatiin sovittua, vaikka Make muistutti asiasta lähes päivittäin edelleen.

Aikaa kului ja asiat alkoivat mennä siihen suuntaan, että pari alkoi etsiä yhteistä kotia. Sellainen löytyi – ihana omakotitalo maaseudulta, kaukana kaupungista. Pari alkoi myös puhua perheen perustamisesta.

Nainen joutui edelleen kuuntelemaan nöyryyttäviä kommentteja Makelta siitä kuinka hän oli laiska, huora ja lihava. Nainen alkoi pikkuhiljaa näkemään itsensä rumana ja lihavana. Make alkoi myös tulla naisen ja tämän ystävien väliin. “En saanut lopulta enää viestitellä kavereilleni ja jopa koulussa käyminen oli kyseenalaista. Make epäili, olinko edes oikeasti ollut koulussa.”

Ystävät ja perhe alkoivat huomautella naiselle, että Make ei ollut hänelle hyväksi. Nainen oli jättänyt harrastuksensa, luopunut lemmikistään, lopettanut koulun ja perhettään hän näki enää pari kertaa kuukaudessa. Nainen silti luuli, että tämä kaikki oli normaalia. Kesällä pari kuitenkin erosi kuukaudeksi ja nainen tunsi olevansa onnellinen. Nainen vietti kaiken aikansa ystäviensä kanssa. Pari kuitenkin palasi yhteen ja tämän jälkeen elämä alkoi olemaan entistä vaikeampaa.

Make alkoi juomaan joka päivä. Yhden päivän aikana saattoi syntyä monta riitaa, jotka aina sovittiin. Ulkopuolisten silmissä kaikki näytti olevan hyvin, mutta läheisimmät ystävät tiesivät, mitä kulissien takana tapahtui. Vieraiden tullessa kylään Make oli naista kohtaan rakastava ja kohtelias. Kun pari oli kahdestaan, mies syytti naista kaikesta – nainen oli kaiken pahan alku ja juuri.

Yhtenä iltana Make oli taas juonut päänsä täyteen. Tapahtui ensimmäinen lyöminen. Hän löi myös kahta kaveriaan ja sen jälkeen alkoi kuristamaan naista vasten lattiaa. Nainen meni shokkiin, mutta antoi myös heti anteeksi. Kun vieraat lähtivät, Make otti naisen auton ja ajoi sillä humalassa. Nainen meni peloissaan kyytiin ja kun mies oli ajanut autoa noin kilometrin verran, auto hajosi. Pari jätti auton siihen ja lähti kävellen takaisin kotia. Matkalla Make tönäisi naisen syvään ojaan. Nainen kömpi ylös ojasta, mutta ylös päästyään Make tarttui naiseen, kaatoi tämän ja alkoi kuristamaan. Nainen aneli miestään lopettamaan kuristamisen ja sai tämän lopulta potkittua pois päältään. Make löi raivoissaan naista kasvoihin, mikä aiheutti naiselle mustan silmän. Mustelmasta tuli todella tumma ja mies käski naisen meikata mustelman piiloon, ettei kukaan huomaisi mustaa silmää. Nainen pelkäsi joka päivä. Hän pelkäsi sanojaan, tekemisiään, jopa katseitaan ja hengitystään. Aina oli joku pielessä, nainen teki kaiken väärin.

Aikaa kului ja Make oli edelleen todella ilkeä. Naiselta katkesi välit jopa perheeseensä, ystäviään hän ei saanut tavata ja Make pakotti naisen ottamaan pikavippejä, jotta tämä sai kaiken minkä halusikin. Make joi edelleen päivittäin ja tämä vuokrasi mökkejä ja hotellihuoneita – mitä sitten halusikaan. Nainen otti pikavippejä ja maksoi kaiken. Hän teki kaiken, koska pelkäsi, mitä tapahtuu seuraavaksi tai mitä Make vie häneltä. Make olisi halunnut mahdollisimman nopeasti naimisiin.

Make haukkui naista joka päivä. “Olet ruma ja läski huora, kukaan ei halua sinua, joten jos eroamme olet yksin koko loppuelämäsi”, hän hoki. Naisen itsetunto mureni palasiksi. Hän oli aiemmin kärsinyt mielenterveysongelmista ja tämän takia ongelmat alkoivat lisääntyä. Nainen oli jatkuvasti surullinen ja peloissaan. Hän yritti vain miellyttää Makea, ettei tämä enää löisi tai veisi häneltä jotain arvokasta ja rakasta.

Lopulta naisen tunteet kylmenivät. Mikään ei enää tuntunut miltään. Kun nainen ei välittänyt, Make uhkaili naisen perhettä ja ystäviä. Hän pakotti naisen sanomaan ja tekemään asioita läheisilleen, joita nainen ei todellakaan tekisi. Nainen oli välissä turvakodissa ja kun hän palasi sieltä, tapahtui se mitä nainen oli pelännytkin.

Make pahoinpiteli naista vuorokauden. Löi, potki, töni, otti hiuksista kiinni ja heitteli seinille, sylki päälle ja nöyryytti. Hän pyysi naiselta aivan mahdottomia asioita ja uhkasi väkivallalla. Make kuitenkin torkahti hetkeksi, jolloin nainen laittoi äidilleen viestin “Auta, se tappaa!” Äiti kysyi tyttäreltään missä tämä oli ja nainen antoi osoitteen äidilleen. Nainen poisti viestit, ettei Make näkisi niitä. Nainen odotti ja toivoi, että äiti oli ymmärtänyt mitä tämä oli tarkoittanut. Make heräsi ja lyöminen taas jatkui. Make sanoi “Sinulla on vartti aikaa. Sitten lyön nenäsi sisään, huora!” Nainen odotti vain kuolemaansa. Odotti, että ei enää palaisi tajuihinsa iskun jälkeen. Hän oli käytännössä luovuttanut. Naisen onnekseen poliisit ryntäsivät taloon ja pidättivät Maken. Poliisit soittivat naiselle ambulanssin. Nainen vietiin lääkärin tarkastettavaksi ja hänen perheensä tuli paikalle. Nainen meni perheensä luokse yöksi ja seuraavana aamuna taksilla turvakotiin.

Sen jälkeen nainen ei ole enää pitänyt yhteyttä Makeen. Asiasta nostettiin syytteet ja asia menee oikeuteen. “Make joutuu vankilaan, sen tiedän.”

Nykyään naisella menee hyvin. Hän sai oman ihanan asunnon, välit perheeseensä korjattua ja nykyään hänellä on ihana tyttöystävä. Terapiassa hän käy säännöllisesti ja hän sai lääkkeet masennukseen ja ahdistuneisuushäiriöön. Hän kuitenkin näkee painajaisia joka yö. Edellisessä kotikaupungissaan hän ei uskalla viettää enää aikaa, ettei tapaa Makea. “Nykyään olen onnellinen, kiitollinen ja iloinen. En pelkää enää!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *