”Nyt sinä kuolet!”

2010 vuonna nainen tapasi miehen ensimmäistä kertaa ja pari ei kerinnyt seurustella kauaa, kun nainen alkoi odottamaan lasta. Pari muutti yhteen ja raskausaika meni hyvin muuten, mutta mies tykkäsi juoda alkoholia aina välissä. Kännissä mies oli omahyväinen ja selvinpäin taas laiska ja aikaansaamaton. Tämä ei kuitenkaan haitannut naista, sillä hän halusi olla kodin hengetär ja nautti, kun sai tehdä kotityöt itse. Pari sai terveen poikavauvan ja muutaman kuukauden lapsen syntymän jälkeen nainen täytti 20 – vuotta. Hän halusi lähteä sen kunniaksi illaksi kaupungille juomaan muutamat kavereidensa kanssa. Kun nainen palasi illalla kotiin, mies alkoi tivaamaan, oliko naisella toinen mies. Nainen vakuutteli ettei hänellä ollut toista ja riita jäi siihen.

Tuli ristiäisten aika ja mies ei ollut suostunut tunnustamaan isyyttä. Nainen antoi lapselleen tästä syystä oman sukunimensä. Hän alkoi vaistoamaan, että joku oli pielessä, mutta ajatteli, että ei kukaan voisi olla läpeensä huono ihminen.

Yhtenä iltana naisen ystävä pyysi, lähtisikö tämä katsomaan erään bändin keikkaa. Nainen suostui. Ystävällä oli viinapullo mukana, mistä tämä antoi naisen ottaa huikkia. Naiselle tuli huono olo ja hän lähti kotia. Kotona vastassa oli vihainen avopuoliso, joka tivasi, oliko naisella toinen mies. Nainen paineli suihkuun, jolloin mies hermostui ja sanoi, että nainen meni suihkuun sen takia, että saisi pestyä toisen miehen spermat pois. Riita jatkui ja nainen halusi mennä suihkun jälkeen nukkumaan. Hän yritti vakuutella miehelleen, ettei ollut toista. Nainen meni sänkyyn makaamaan, jolloin mies tarttui hänen jaloistaan kiinni ja kisoi hänet alas sängystä huutaen “Kuka se toinen on?!” Nainen vakuutteli, ettei ollut toista miestä ja pian tämän jälkeen mies pyysi anteeksi käyttäytymistään. Riita jäi siihen. Suhteeseen alkoi kuitenkin ilmaantua tukasta repimistä ja retuuttamista.

Useiden kuukausien kuluttua nainen lähti juhlistamaan ystävänsä syntymäpäivää. Mies oli luvannut hoitaa heidän kahdeksan kuukauden ikäistä lastaan sen illan. Kesken illan nainen huomasi, että hänen autonsa oli läheisessä parkissa. Naiselle iski epäilys. Jos mies oli kotona lapsen kanssa, miksi hänen autonsa oli läheisessä parkissa? Nainen soitti miehelleen, ihan vain kysyäkseen miten hänellä menee lapsen kanssa. Mies selitti, että oli kotona lapsen kanssa. Naisen epäilykset alkoivat heräämään. Hän soitti uudestaan miehelle ja pyysi tätä hakemaan häntä kotia. Ei mennyt kauaa, kun mies olikin ulko-ovella. Nainen kysyi, että missä lapsi oli ja mies vastasi, että hän oli vienyt lapsen äidillensä hoitoon jo alkuillasta. Naiselle alkoi tulla pakokauhu pintaan. Eikö tämä ole jo jonkinlaista kyttäämistä? Myöhemmin nainen löysi miehensä selailemasta naisen puhelinta. Miehen harmiksi puhelimesta ei löytynyt mitään epäilyttävää.

Muutaman kuukauden kuluttua nainen lähti vieraalle paikkakunnalle tupareihin. Naisen oli tarkoitus ajaa takaisin kotia seuraavana aamuna, mutta soitti miehellensä, että ei vielä jaksaisi ajaa kotia. Tästä mies suuttui ja jätti naisen puhelimessa. Nainen oli niin vihainen, että päätti palata kotiin vasta seuraavana päivänä. Kun nainen palasi, oli kotona vastassa odottamassa itkuinen ja nöyrä mies. Naiselle iski pelko päälle, että tästä ei tule enää kohta mitään.

Kotona mies arvosteli naisen sisustustaitoja, äitiyttä, ulkonäköä ja ruoanlaittotapoja. Ne kaikki sattui olemaan pielessä. Jos vauva puklasi jonnekkin, se oli maailmanloppu miehelle. Miehen mielestä naisen koira pitäisi tappaa ja kissakin oli vain riesaksi. Mies alkoi haukkumaan myös naisen isää, sillä hän tiesi, kuinka paljon nainen arvosti isäänsä. Mitä nainen ikinä tekikään, aina se oli väärin.

Nainen oli lähtenyt tapaamaan kavereitaan ystävänsä luo, mikä ei ollut miehelle mieluisaa. Hän ilmestyi naisen ystävän luokse ja vaati avovaimoaan lähtemään hänen kanssaan takaisin kotia, mutta nyt naisen ystävätkin puuttuivat peliin ja pistivät vastaan miehelle. Mies palasi kotia yksin.

Nainen ilmoitti miehelle, ettei enää haluaisi jatkaa suhdetta. Tämän jälkeen tapahtui ensimmäinen kunnon lyöminen. Mies oli ollut vaitonainen ja nainen pyysi, voisiko tämä laittaa velliä pojalleen. Mies nousi pöydän äärestä seisomaan ja heitti kahvikupin seinään. Tämän jälkeen hän otti eväsrasian ja heitti sillä ensiksi naista mahaan, sitten päähän. Mies tarttui naiseen kiinni ja kaatoi tämän lattialle, sen jälkeen heittäen makaronilaatikon naisen kasvoille. Sanaakaan mies ei sanonut, riehui vain. Mies teki reissutöitä ja oli aina viikot poissa kotoa. Episodin jälkeen mies lähti kotoa. Nainen oli shokissa. Hän vain itki ja mietti, mitä hän tekisi. Hän päätti lähteä. Uuden kämpän etsiminen alkoi ja sen hän löysikin. Kun mies perjantaina palasi kotia, hän oli kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Kaikki oli hyvin. Nainen ilmoitti muuttavansa ja muuttikin hyvin nopeasti vähän kauemmaksi heidän yhteisestä kodistaan. Nainen pääsi muuttamaan ongelmitta, mutta sen jälkeen alkoivat uudet ongelmat.

Kun nainen asui lapsensa kanssa kahdestaan uudessa kodissaan, mies saattoi aina kännissä ilmestyä oven taakse – useampana kertana viikossa. Yhtenä kertana mies ilmestyi taas kännissä naisen oven taakse ja onnistui pääsemään vielä sisälle asti. Mies kaatui lapsen pinnasängyn päälle, missä tämä oli nukkumassa. Nainen yritti tuloksetta saada miestä poistumaan ja kun tämä pääsi taas jaloilleen, hän otti naisesta kiinni ja paiskasi tämän vasten seinään huutaen: “Nyt sinä kuolet!” Nainen raivostui tästä, potkaisi miestä jalkojen väliin ja paiskasi pihalle. Hän soitti poliisit paikalle ja poliisit veivät miehen putkaan. Mies saattoi ilmestyä myös kännissä penkomaan naisen kotia, etsien kuulemma naisen toista miestä. Nainen pelkäsi, mitä tapahtuisi seuraavaksi. Mies uhkaili naista viestein ja puhelinsoitoin. Nainen lähti useasti yöllä pois kotoaan lapsensa kanssa, kun mies soitti ja uhkaili tulevansa tappamaan naisen. Hän yöpyi lapsensa kanssa kaverinsa luona ja palasi aina seuraavana päivänä kotiin. Yhtenä iltana kuitenkin mies tuli ikkunasta läpi naisen kotiin – kännissä. Nainen otti miestä niskasta kiinni ja potkaisi polvella nenään, mikä mursi miehen nenän. Nainen otti lapsensa kainaloon ja pakeni varastoon, mistä hän soitti poliisit paikalle. Mies joutui putkaan. Miehelle tärkeintä oli viina ja muiden ihmisten kiusaaminen. Nainen päätti muuttaa toiselle paikkakunnalle. Hän pelkäsi miestä, eikä hän halunnut lapsensa näkevän väkivaltaa.

Muuton jälkeen rauha palasi maahan ja asiat saatiin sovittua ja poika sai tavata isäänsä. He päättivätkin yrittää uudestaan, saisivatko vielä parisuhteen toimimaan. Yhtenä iltanan nainen oli iltavuorossa ja tämän sisko laittoi hänelle töihin viestiä, että mies oli lähtenyt paikalliseen baariin. Nainen ajoi baariin työvuoronsa jälkeen, missä mies alkoi haukkumaan häntä huoraksi ja yritti pokailla naisen kavereita. Nainen menetti malttinsa ja ilmoitti miehelle, että tämä saisi nukkua autossa. He palasivat kotiin, missä puhkesi riita. Nainen ja tämän sisko oli miehen kanssa terassilla, missä mies tarttui naiseen kiinni ja kaatoi tämän maahan, että nainen löi päänsä ja menetti tajuntansa. Naisen sisko näki kaiken, jolle mies yritti selitellä, että nainen vain näyttelee pyörtymistä. Nainen palasi pikku hiljaa tajuihinsa ja konttasi ovesta sisälle. Sinä hetkenä naiselle riitti. Hän päätti lopullisesti erota miehestä ja pitää yksinhuoltajuuden. Nainen päästi kuitenkin miehen sohvallensa nukkumaan, mutta seuraavana päivänä karhasi tämän tiehensä. Suhde oli ohi.

Mies tunnusti, että hänellä oli ollut toisia naisia, kun nainen oli odottanut heidän yhteistä lastaan. Naisen itsetunto romahti, että oliko hän todellakin ollut niin huono ihminen ja kumppani. Kun mies alkoi itkien soitella naisen perään, nainen ymmärsi, että vika oli miehessä, ei hänessä.

Lapsi oli naisen pelastus. Hänelle lapsen etu tuli parisuhteen edelle, eikä hän halunnut pojan näkevän väkivaltaa. Lapsi oli hänen elämänsä mies. Kammoa miehiin ei tullut, mutta huomaa olevansa välissä ylisuojeleva lastaan kohtaan. Nainen rakastuikin nopeasti nykyiseen aviomieheensä. Nainen on kiitollinen kokemuksestaan ja siitä, että hän pääsi huonosta suhteesta pois ja on nyt hyvän miehen kanssa naimisissa. Hän sai sovittua asiat ex-miehensä kanssa ja tämä sai asiansa kuntoon, joten poika pääsee tapaamaan isäänsä säännöllisin väliajoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *