”Elävänä et täältä lähde!”

Nainen tapasi miehen ensimmäistä kertaa, kun nainen oli kuskina siskolleen ryyppyreissulla. Baarissa mies pyysi naista heittämään hänet kotiaan. Mies oli naisen siskon vanha luokkakaveri, joten mies tunsi entuudestaan tämän siskon. Mies oli yrittänyt saada jo aiemmin naisen puhelinnumeroaan itselleen, siinä onnistumatta. Nainen kyyditsi seuruetta kotia, kunnes paluumatkalla he törmäsivät autolla kahteen rusakkoon, minkä seurauksena auton etupuskuri hajosi. Mies lupasi korjata naiselle auton ja lupauksen hän pitikin. Tässä samalla hän myös sai naisen puhelinnumeron ja he tapasivat uudestaan sen jälkeen, kun mies oli saanut auton korjattua ja nainen sai autonsa takaisin itselleen.

Episodista rakentui parisuhde, joka oli aluksi aivan normaali, kahden nuoren aikuisen suhde. Nainen oli lomautettu töistä ja mies oli keskeyttänyt koulunsa. Nainen asui kotonansa, mutta suhteen syvennettyä nainen käytännössä alkoi asumaan miehen kämpässä. Elämästä tuli viinanhuuruista. Bileitä ja ryyppyiltoja toisensa jälkeen.

Kun pariskunta alkoi tapailemaan, sattui ikävä tapahtuma, jossa miehen ystävää ammuttiin päähän. Ystävä selvisi hengissä, mutta joutui pyörätuoliin ja jäi ikäistään alemmalle tasolle. Tapahtuman jälkeen huolet hukutettiin alkoholiin ja huumeisiin. Yhtenä aamuna nainen herätti miehen, että nyt jatkettaisiin juomista. Mies hermostui ja hajotti peilin ja nainen päätti lähteä pois tilanteesta. Jonkin ajan kuluttua mies soitti naiselle kännissä, että oli ajamassa autoa ja aikoo tappaa itsensä. Nainen soitti miehen perään poliisit. Poliisit löysivät miehen hänen isänsä luota. Poliisit kuitenkin palasivat naisen luo kyselemään, tietäisikö tämä, että käyttääkö mies huumeita. Asiasta kuitenkin selvittiin sen suuremmitta ongelmitta.

Alkoholin ja huumeiden villitsemä elämä jatkui ja miehestä alkoi paljastua mustasukkaisia piirteitä, mutta aluksi hän vain huudatti kavereitaan kännissä. Eräänä ryyppyiltana kuitenkin miehelle ja naiselle syntyi riita, minkä seurauksena mies tarttui naisen jalkoihin ja kiskoi tämän jaloista ulos, kylmään talvipakkaseen. Naisella ei ollut kuin normaalit olovaatteet päällä ja mies lukitsi oven palatessaan takaisin sisälle. Hetken kuluttua mies kuitenkin päästi naisen takaisin sisälle, pyyteli anteeksi ja lupasi, että ei koskaan enää tekisi samaa uudestaan. Kuitenkin muutamana iltana kun mies oli kännissä, heitti hän naisen ulos kämpästään ja päästi myöhemmin taas sisälle – pyydellen anteeksi. Nainen uskoi, ettei sama enää toistuisi ja samalla sääli miestään, joka oli väkivaltaisesta perheestä. Suhde oli aina välillä katkolla, mutta he kuitenkin päättivät yhdessä muuttaa toiselle paikkakunnalle.

Muuton myötä elämä tasaantui. Molemmat pääsivät takaisin työelämään ja ryyppääminen vähentyi. Kun tasaisempaa elämää oli jatkunut uudella paikkakunnalla jonkun aikaa, pariskunta päätti ostaa oman kämpän kotipaikkakunnaltaan. He ostivat kolmion, jota alkoivat yhdessä remontoimaan. Elämään kuitenkin hiipi takaisin huumeet ja alkoholi, minkä seurauksena miehestä alkoi tulemaan vainoharhainen. Mies alkoi syyttelemään naista, että tämä oli laittanut moottoripyöräjengiläisiä hänen peräänsä, mitä nainen ei ollut tehnyt.

Yhtenä päivänä mies alkoi riehumaan huumepäissään heidän asunnossaan kuin hullu. Nainen päätti ottaa jalat allensa ja pakeni ulos. Nainen piilotteli itseään autokatoksissa, toivoen ettei mies huomaisi häntä. Tämän epäonnekseen mies tuli etsimään naista, jolloin nainen lähti juoksemaan kohti keskustaa. Mies kuitenkin sai juostua naisen kiinni, jolloin tämä tarttui naisen niskaan kiinni ja paiskasi tämän ojaan. Mies rikkoi naisen puhelimen, hakkasi nyrkillä jalkaan ja retuutti tätä hiuksista. Miehen ote kuitenkin herpaantui, jolloin nainen pääsi pakenemaan ja juoksi autotielle. Hän pysäytti ensimmäisen vastaantulevan auton ja pyysi kuskia viemään tämän terveyskeskukseen. Kuski oli hyvin hämmentynyt, mutta lupasi viedä tuntemattoman naisen määränpäähän. Nainen hyppäsi takapenkille ja soitti siskolleen kertoen mitä oli tapahtunut. Terveyskeskuksessa nainen tarkastettiin ja samalla naisen mies soitti naisen siskolle ja kertoi, että nainen oli aineissa. Mies halusi vasikoida naisen siskolle naisen huumeiden käytöstä. Nainen antautui ja meni perheensä luokse ja kertoi vanhemmilleen kaiken mitä oli tapahtunut. Nainen haki lähestymiskiellon ja muutti pois miehen luota.

Naisen äiti osti asunnon, johon nainen muutti yksin asumaan. Yllättäen naiselle soitti hänen ex-miehensä sisko. Puhelun jälkeen hänelle tuli olo, että nyt kohta tapahtuu jotain ja seuraavana päivänä tämän ex-mies soittikin hänelle. Mies oli ongelmissa. Moottoripyöräjengi oli hänen perässään ja nämä olivat vieneet hänen autonsa. Nainen antoi miehelle luvan tulla luokseen, koska jengiläiset eivät tienneet missä nainen asui tätä nykyään. Mies majoittui naisen luokse ja siitä lähti suhde taas uudestaan etenemään. Pariskunta salasi suhteen tutuiltaan.

Yhtenä viikonloppuna nainen oli lähtenyt kavereidensa kanssa juomaan, kun mies alkoi soittelemaan kännissä naiselle, että tämän pitäisi tulla kämpälleen päästämään mies sisälle. Kun nainen lopulta pääsi kämpälleen asti, mies oli rikkonut yhden ikkunoista, jonka kautta oli mennyt sisälle. Kaiken lisäksi oli talvi ja ulkona oli pakkasta. Nainen meni vihaisena sisälle ja alkoi saarnaamaan rikotusta ikkunasta. “Sanakin vielä, niin saat selkääsi!” mies alkoi uhkailemaan naiselle. Ikkunan eteen laitettiin lakana ja mies kävi hommaamassa uuden ikkunan. Epäonnekseen naisen sukulainen näki ohikulkumatkallaan miehen asentamassa uutta ikkunaa naisen luona ja tämä soitti heti naisen vanhemmille. Luonnollisesti vanhemmat eivät ilahtuneet uutisesta. Tämän jälkeen nainen ilmoitti miehelle, että enää hänen ei tarvitse tulla ja suhde jäi siihen.

Taas tuli viikonloppu ja nainen lähti viettämään aikaa baariin. Kuitenkin tämän ex-mieskin ilmestyi samaan baariin ja tämä näki naisen juttelevan toiselle miehelle. Ex-mies kävi tämän miehen kimppuun ja nainen soitti poliisit paikalle. Poliisit saapuivat paikalle ja veivät miehen putkaan yöksi. Nainen oli sen yön kotonansa yötä, mutta meni seuraavana päivänä siivoamaan omaa kämppäänsä. Kesken siivoamisen hän näki hahmon eteisen ulko-oven takana ja meni avaamaan ovea. Samassa tämän ex mies kävi hänen kurkkuunsa kiinni. Nainen sai rimpuiltua itsensä pois otteesta ja juoksi pihalle. Alkoi kissa ja hiiri -leikki, kun nainen ja mies juoksivat ympäri pihalla olevaa autoa. Mies sai naisen kiinni, löi päällänsä naista nenään ja löi nyrkillä palleaan. Mies sanoi naiselle, että “elävänä et täältä lähde!” Nainen onnistui kuitenkin pakenemaan naapuriin ja pääsi sisälle turvaan, mistä soitettiin poliisit paikalle. Mies kuitenkin pakeni poliiseja. Asiasta tehtiin rikosilmoitus.

Nainen muutti takaisin kotia ja rikosilmoitus eteni käräjille asti. Pariskunta kuitenkin kohtasi baarissa, missä mies löi turpaan naisen miespuolista ystävää ja nainen alkoi tappelemaan miehen kanssa, minkä seurauksena nainen vietiin käsiraudoissa pois baarista. Nainen päätti muuttaa toiselle puolelle Suomea, sillä oikeudenkäyntiä joutui odottelemaan yli vuoden. Kahdeksaan kuukauteen ei miehestä kuulunut mitään, mutta sitten mies alkoi uudestaan lähestymään. Mies tuli viikonlopuksi naisen luo ja kaikki sujui sen ajan hyvin. Nainen muutti takaisin kotipaikkakunnalleen ja kertoi läheisilleen, että aikoo yrittää miehen kanssa uudestaan. Tuli juhannus ja pariskunta oli juhlimassa. Heille syntyi riita kesken illan ja alkoi hervoton sanaharkka. Mies otti naisesta kiinni ja alkoi takomaan tämän päätä seinään. Hänen päänsä lähellä oli rautainen koriste-esine, johon nainen pelkäsi miehen iskevän hänen päänsä. Nainen huusi miehen kavereita auttamaan häntä. Mies lopetti ja riita saatiin sovittua. Parin päivän kuluttua he menivät yhdessä syömään. Treffien jälkeen nainen meni yksin heidän terassilleen istumaan viinipullon kanssa. Hän oli henkisesti aivan loppu ja mietti, mitä hän tekisi. Hän päätti lähteä. Hän otti koiransa kainaloon, tilasi taksin ja meni taksilla ystävänsä luo. Suhde oli ohi ja käräjät tuli. Mies sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja sakot. Nainen kuitenkin sanoi miehelle, että ei vaadi tältä rahoja, jos hän jättää naisen lopullisesti rauhaan. Nainen muutti uuden miehen kanssa toiselle paikkakunnalle ja aloitti uuden elämän.

Nainen huomasi uudessa suhteessa hakevan riitatilanteissa aggressiivisuutta, sanomalla miehelle esimerkiksi: “Noni! Lyö nyt!” Hän on ottanut opikseen suhteestaan ja tullut tarkemmaksi, minkälainen ihminen toinen todella on. Hän on puhunut avoimesti suhteestaan, eikä pelkää entistä miestään, vaikka todennäköisesti tulee törmäämään tähän tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *