”30 sekunnin päästä olet kuollut!”

Nainen tapasi miehen työharjoittelussa päiväkodin keittiöllä, kun mies oli suorittamassa yhdyskuntapalvelua. Vuoden 2012 huhtikuussa alkoi seurustelusuhde ja kuukauden seurustelun jälkeen pari muutti yhteen. Alku oli vaaleanpunaista unelmaa ja vaikka nainen tiesi miehen rikostaustasta, paha poika viehätti nuorta naista. Muutama kuukausi meni hyvin, kunnes elokuussa alkoi paljastua miehen todellinen luonne esille.

Mies alkoi tutkimaan naisen puhelinta, kenen kanssa tämä oli soitellut tai tekstaillut. Nainen koki tilanteen painostavaksi, mutta ei pistänyt vastaankaan, sillä ei hänellä ollut mitään salattavaa. Nainen kuitenkin alkoi poistelemaan lokitietojansa, sillä hänellä ei saanut olla miespuolisia ystäviä, joiden kanssa saattoi jutella silloin tällöin. Mies kuitenkin löysi sovelluksen, minkä avulla pääsi käsiksi myös poistettuihin lokitietoihin ja näin ollen pääsi tarkistamaan myös poistetut puhelu ja viestitiedot. Jos nainen tuli töistä kotia puolituntia myöhässä, mies alkoi kuulustelemaan missä tämä oli luuhannut. Hän epäili kokoajan, että nainen pettäisi tätä ja oli äärimmäisen mustasukkainen. Mies oli hyvä manipuloimaan naista ja sai lopulta naisen itsekin uskomaan, että hän oli syyllinen kaikkeen. Nainen oli itse tehnyt väärin jutellessaan miespuolisille ystävilleen, vika ei ollut miehessä. Tai näin hän luuli. Kun nainen halusi viettää aikaa ystäviensä kanssa, ystävien oli tultava heidän yhteiseen kotiinsa, tai sitten mies lähti mukaan illanviettoon. “En oikeastaan ajatellut käytöksestä mitään muuta kuin, että kunhan hän nyt vain tuli mukaan. Olin niin rakastunut häneen ja oli siistiä seurustella pahan pojan kanssa!” Jossain vaiheessa naiselle tuli kuitenkin olo, että hän alkoi olemaan oman kotinsa vanki.

Mies oli työtön ja eli sosiaaliturvan rahoilla, samalla kasvattaen kannabista kotonaan. Miehen kaverit olivat myös työttömiä ja kasvattivat kannabista. “Miehellä oli ulosotossa valtiolle 200 000 euroa, eikä hän halunnut mennä töihin, sillä tiesi, että iso osa rahoista menisi ulosotossa. Miehen velka koostui pahoinpitelyistä, rattijuopumuksista ja tuhopoltoista. Lisäksi hän oli saattanut toisen miehen sairaalakuntoon. Mihinkään näistä teoista hän ei ollut omasta mielestään syyllinen.” Mies alkoi manipuloimaan naista jäämään myös työttömäksi ja alkamaan elämään tuilla. Tähän ei nainen suostunut, vaan halusi pitää työpaikkansa. Mies alkoi opettamaan naista varastamaan kaupasta tavaroita –  ruokatavaroista elektroniikkaan. “Kallein tavara minkä varastin taisi olla digiboxi. Se oli siistiä ja jännittävää!” Mies ei luopunut ideasta, että nainen jäisi työttömäksi, vaan alkoi uhkailemaan, että hän kertoisi naisen pomolle kaikista näpistyksistä, mitä tämä oli kerinnyt tekemään kuukausien aikana ja näin ollen saisi potkut. Naisen onnekseen tämä oli hyvä ystävä pomonsa kanssa, jolle kertoi näpistyksistä ja miehen uhkailuista. Pomo lupasi pitää naisen työpaikan, vaikka mies soittaisi ja kertoisi kaiken.

Kun mies kasvatti kannabista kotonaan, nainen alkoi polttamaan sitä. Nainen alkoi kuitenkin kärsimään vainoharhoista epävarman seuran ja kannabiksen käytön takia. Hän epäili kokoajan rakastaisiko mies häntä oikeasti, vai oliko kaikki vain kulissia. Yhtenä iltana nainen lähti viemään miestä ryyppyreissulle. Mies halusi loppuillasta tuttujensa asunnolle, mistä saisi lisää kannabista. Nainen oli kuitenkin väsynyt ja halusi kotiin. Mies hermostui tästä ja vaati naista pysäyttämään auton. Hän avasi auton oven, valmiina hyppäämään liikkuvasta autosta ulos. Nainen pysäytti auton tien sivuun, jolloin mies repi auton avaimet itselleen ja esitti, että heitti ne kauas pois. Nainen puhkesi kyyneliin ja oli paniikissa, kun luuli avaimien kadonneen – mitkä olivat oikeasti miehen kädessä edelleen. Mies kysyi naiselta “Onko auto arvokkaampi kuin minä?” Nainen itki hysteerisenä, jolloin mies alkoi pyytämään anteeksi tapahtunutta. Mies vakuutteli rakastavansa naista ja teki yllättävän vedon – hän kosi naista. Naiselle kosinta oli suuri helpotus, sillä nyt hän sai varmuuden siihen, että mies rakasti häntä. Parin päivän päästä käytiin hakemassa sormukset.

Nainen tuli töistä kotia eräänä iltana ja kauhukseen huomasi, että mies oli maalannut spraymaalilla kämpän vihreäksi, tehden heidän kotinsa “metsäksi”. Mies oli humalassa ja poltellut kannabista. Nainen ei enää tiennyt itkisikö vai nauraisiko miehen päähänpistoille. Illalla sama meno jatkui, nainen olisi halunnut mennä nukkumaan, mutta miehelle asia ei sopinut. Mies haastoi koko ajan riitaa, mistä sitten ikinä keksikään. Mies sekoili päissään ja alkoi uhkailemaan naista. Nainen otti puhelimen ja soitti hätänumeroon ja pyysi poliisia paikalle. Juuri kun nainen oli ehtinyt kertoa osoitteen, mies repi puhelimen naisen kädestä ja painoi punaista luuria. Mies alkoi pyytelemään taas anteeksi käytöstään ja lupasi parantaa tapansa. Poliisit eivät koskaan saapuneet paikalle.

Pariskunta lähti eräänä päivänä taas uudelle näpistysreissulle. Mies ja tämän kaveri jäivät autoon odottamaan naista kaupan pihalle. Mies oli käskenyt naisen näpistää juuri tietyt tavarat – kuten aina ennenkin. Reissu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vartija sai naisen kiinni ja löysi tämän laukusta näpistettyjen tavaroiden lisäksi myös kannabista. “Siitä se keissi sitten alkoikin.” Vartijat soittivat poliisit paikalle. Poliisi tulivat ja tarkastivat tilanteen ja päästivät miehen ystävän lähtemään ja laittoivat pariskunnan poliisiautoon. Poliisit hankkivat tutkintaluvat pariskunnan kotiin ja pitkän ajan jälkeen heidät vietiin kotiin, jonka pihalla oli poliisipartio huumekoirien kanssa. Poliisit tutkivat talon ja huumekoirat merkkasivat tietyt kohdat, joita poliisit alkoivat tutkia. He löysivät koirien merkatuista kohdista minigrip-pusseja, joissa oli kannabista. Pariskunta vietiin poliisiasemalle vuorokaudeksi ja molemmat pistettiin eri putkaan. Heidät kuulusteltiin ja nainen sai sakkojen lisäksi merkinnän huumeiden hallussapidosta. Tästä alkoi sitten miehen alamäki. “Hän hoki, että kaikki on menetetty.” Mies jatkoi ryyppäämistä ja nainen joutui seuraamaan epämääräistä sekoilua ja kuuntelemaan miehen jatkuvia uhkailuja. Kaikessa hiljaisuudessa nainen oli pakannut laukun täyteen tavaraa, joilla hän pärjäisi ainakin muutaman päivän ja piilotti laukun makuuhuoneeseen. Hän tiesi, että joutuu pakenemaan jossain vaiheessa ja oli jo päättänyt lähteä. Heti kun kykenisi.

Tilanne kärjistyi eräänä humalan sekoittamana iltana, kun mies otti keittiöstä puukon ja alkoi heilumaan sen kanssa. Nainen oli varma, että nyt hän saa puukosta, mutta mies iskikin sillä omaan ranteeseensa. Nyt nainen oli varma, että hänen oli lähdettävä. Pelko oli läsnä ja nainen käveli keittiöstä olohuoneeseen, kun mies kävi tämän päälle. Nainen kaatui sohvalle ja mies alkoi kuristamaan tätä, sanoen “30 sekunnin päästä olet kuollut!” Nainen tunsi, kuinka hapenpuute alkoi viemään hänen voimiaan, samalla kun hän mietti, miten voisi selvitä tästä hengissä. Nainen vaipui syvemmälle sohvalle, miehen tiukentaessa kuristusotettaan. “Näin kuinka elämäni vilisi silmieni edessä. Näin kaikkia sellasia muistoja, mitä en ollut ennen muistanut .” Sitten sumeni.

Nainen havahtui, kun voimakas paine tuntui kehossa ja hengitys lähti uudestaan virtaamaan. Hän alkoi pikkuhiljaa virkoamaan takaisin todellisuuteen ja samassa kun mies huomasi naisen olevan elossa ja hereillä, hän alkoi pyytelemään anteeksi. Mies lähestyi naista, luvaten ettei enää koskaan tekisi samaa uudestaan. Nainen sai jalat jalleen, pakeni vessaan ja lukitsi oven. Mies paukutti vessan ovea ja aneli naista tulemaan ulos vessasta. Onnekseen naisella oli puhelin housujen taskussa ja hän laittoi ystävälleen viestin: “Soita poliisit! Mies yritti tappaa mut!” Nainen soitteli häläreitä ystävälleen, että tämä huomaisi mahdollisimman nopeasti viestin. Viesti tavoitti ystävän ja tämä lähti ajamaan kohti pariskunnan asuntoa. Pian nainen kuuli, kuinka miehen askeleet kaikkosivat kohti keittiötä. Nainen avasi vessan oven äänettömästi, hiipi pienestä oven raosta makuuhuoneeseen hakemaan laukkunsa, hiipi eteiseen, otti kengät käteensä ja juoksi ovesta ulos. Ulkona oli lauma työmiehiä, joista kukaan ei kiinnittänyt huomiota shokissa olevaan naiseen, joka juoksi itkien ulos kerrostalosta kengät kädessään. Nainen pakoili parkkipaikoilla miestään, odottaen että hänen ystävänsä tulisi kohta paikalle. Viimein naisen ystävä ajoi paikalle ja tämä huomasi heti naisen mustelmat kaulassa. Poliisit tulivat perästä muutaman minuutin kuluttua ja nainen antoi näille kotinsa avaimen. Nainen kertoi, että miehellä oli saksanpaimenkoira ja että poliisit päästäisivät tämän ulos kun menisivät pidättämään miehen. Poliisit menivät asunnon ovelle, avasivat oven, mistä ryntäsi saksanpaimenkoira ulos ja pidättivät miehen. Nainen otti koiran ja meni ystävänsä kyydillä tutkimuksiin.

Nainen muutti tapahtuman jälkeen kaverinsa luokse asumaan. Mies oli tutkintavankeudessa kuukauden ja heti sen loputtua oli myös oikeudenkäynti käräjäoikeudessa. Nainen oli peloissaan käräjillä, vaikka mitään ei voinut enää sattua. Piinaava tunnelma jatkui koko käräjien ajan ja nainen vältteli miehen katsekontaktia. Mies sai tuomionsa ja istui muutamia kuukausia vankilassa. Naiselle jäi tapahtumien jälkeen pelko miehiä kohtaan, mikä kesti noin vuoden ajan. Kun mies oli päässyt vapaaksi, hän kävi naisen työpaikalla. Nainen huomasi miehen, sai paniikkikohtauksen ja pakoili miestä takahuoneessa. Mies ei onneksi huomannut naista ollenkaan. Kun koitti uutinen, että mies oli kuollut, nainen pystyi viimein huokaisemaan helpotuksesta. Miehen ystäväpiiri oli myös kadonnut, joista heistä yksi oli uhkaillut naista baarissa sen jälkeen, kun tuomio tuli täytäntöön. Nyt kaikki oli ohi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *